Hvorfor klør hvalpetænder?

Når din hvalp er omkring 3-6 måneder, taber den sine mælketænder (hvalpetænder) og der vokser i stedet permanente voksentænder ud. Når de nye tænder klør når de begynder at vokse frem i hvalpens tandkød. Din hundehvalp vil få en stor trang til at tygge men det kan også være godt med noget som er kold der kan lindre smerten. Fx en original kong med vådfoder som er frosset.

Hvalpetænder er syle spidse og kan godt gøre rigtig ondt når de kommer til at bide i os, det er vigtigt at man viser hvalpen tydeligt at det gør ondt, så den lære at beherske sit bid. Det er også det som hvalpen lære når den leger med sin mor andre hunde og sine søskende.

Man viser hvalpen at det gør ondt ved at sige højt av – man må aldrig slå hvalpen eller holde den om snuden da det er en natulig adfærd og de fleste hvalpe stopper så snart man siger av (gerne lidt højt)

Hvorfor bider hvalpen i alting?

Hvalpen forsøger at stimulere den voldsomme kløen ved at bide i det nærmeste den kan komme til. Ofte går det ud over hænder, dørkamme, stoleben, hundekurv og meget mere. Hvalpen har et stort behov for at tygge i ting, som lindrer kløen, det er derfor vigtigt at hvalpen har noget legetøj som den må tygge i når det klør.

For at lære din hvalp at den ikke må bide i møbler, hænder og sko selvom tænderne kløer. Er det en god ide altid at have noget legetøj klar som du kan give din hvalp. Hver gang den bider i noget den ikke må, skal du ikke skælde den ud, men derimod give den noget som den godt må tygge i. Så snart hvalpen tager fat i det legetøj den gerne må bide i, skal du rose den. På den måde finder hvalpen hurtigt ud af at det er sjovt at bide i noget den gerne må.

Min hvalp bider i møbler- hvad skal jeg gøre? Hvis din hvalp bider i dine møbler efter at du har stillet tyggelegetøj til rådighed så kan du prøve at spraye “Hold dig væk” på møblet, dette vil ofte få hvalpen (hunden) til at holde sig væk og den vil derved stoppe med sin uhensigtsmæssige adfærd. Man kan også putte lidt chili eller tabasco på (smitter af) det vil også få hvalpen til at stoppe.
Se udvalget legetøj og udstyr til hvalpe her >

Hvilket hvalpelegetøj er godt?

Der findes meget forskelligt hvalpelegetøj, som kan hjælpe på hvalpens kløende tandskifte.

Gummilegetøj er godt til hvalpe, da det giver sig når hvalpen bider i det. På den måde får den stimuleret sit tandkød. Pas på gummiet ikke bliver for hårdt.

Legetøj med gummidupper kommer helt op og masserer tandkødet når hvalpen tygger i det. Det kan både fås som bolde, kødbenslegetøj mm. Se vores store udvalg af bolde her >

Reb og tov er også godt for hvalpe, da det giver sig når hvalpen tygger i det. På den måde får hvalpen stimuleret kløen. Vi har mange forskellige og sjove reb og tove til din hvalp. Se udvalget her >

Tyggeben til hvalpe kan afhjælpe de kløende tænder. Din hvalp må som udgangspunkt få alle typer tyggeben. Du skal vælge ud fra størrelsen på din hvalp. Hold altid øje med din hvalp når den har et tyggeben, så den ikke får bidt for store stykker af.

Hvornår holder hunde op med at bide i ting?

De fleste hunde og hvalpe holder op med at bide i ting når den er voksen og dens hvalpetænder er skiftet. Men ofte er det også noget som du selv skal lære din hund. Du kan træne din hund til ikke at tygge ting i stykker ved at fjerne legetøjet når den begynder at gnave eller flå i legetøjet. Det er okay at man tager legetøjet fra hund eller hvalp da det ikke er meningen at den skal være destruktiv. Man ville jo heller ikke finde sig i at børnene raserede deres værelse (bare for sjov).

Så stop hunden i at bide i ting det gælder både hvalpe, voksne hunde samt seniorhunde.

Vi kan ikke stoppe vores hund med at bide så derfor får den ikke noget legetøj.

Det er synd for hunden da den ofte vil være rigtig glad for sit legetøj. Du kan godt lære din hund at stoppe med at bide, det tager tid men det er ikke umuligt.

Sådan gør du – trin for trin

  1. Giv altid kun din hund legetøj når du har tid til at kigge på den (tag en kop kaffe og nyd at se din hund lege)
  2. Hvis din hund ligger og tygger eller gnaver i sit legetøj så fjernes dette med et samme – Du kan eventuelt bytte med et kalkben, Antlers (rådyr gevir) eller noget andet som er meget hårdt
  3. Leg gerne sammen med din hund med legetøjet – men pas på det ikke bliver ruske lege!
  4. Lad ALDRIG din hund være alene med legetøjet (Den må ikke få muligheden for at ødelægge noget)
  5. Hvis det sker at noget bliver ødelagt, så ignorer det – kasser legetøjet og start op igen. Bliv ikke sur på din hund, det kan ikke betale sig.
  6. Vær i ro omkring din hund når den leger.

God fornøjelse og husk vi står altid klar til at rådgive dig omkring kløende hvalpetænder.

Relaterede produkter til hvalpe

Similar Posts